Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Грипп при беременности

03.07.2014

Вистачає особистого негативного досвіду людини для подальшого правильного прийняття рішення? Не завжди. Іноді люди вперто продовжують наступати на ті ж граблі. То з принципу, чи то по дурості.

Пам'ятаю 2009 рік. Він видався страшним в плані епідемії свинячого грипу, що охопила весь світ. Не винятком була і Росія. Боялися всі. Це був зовсім новий вірус, існуюча вакцина на нього зовсім не діяла, і никто не знав, які наслідки матиме ця пандемія. А раптом буде як при епідемії знаменитої іспанки " в 1918 році, коли померло 30 мільйонів людей?

Але, звичайно, сучасна медицина з тих пір пішла далеко вперед. У нас є потужна інтенсивна терапія і реанімація для підтримання життєвих функцій, у нас є антибіотики для лікування бактеріальних ускладнень, є, нарешті, протигрипозні засоби. Таким чином, нічого подібного епідемії 1918 року не сталося. Тим не менш все було не так вже райдужно.

Одна моя знайома, жінка 40 років, вагітна двійнею після ЕКЗ, захворіла в жовтні 2009 року на пізніх термінах. Десь на другий день хвороби, на тлі лихоманки, кашлю та інших симптомів грипу, у неї розвинулася страшна задишка і стан різко погіршився. Її госпіталізували до лікарні Боткіна, відразу в реанімацію. Вона перебувала без свідомості, на ШВЛ протягом тижня. Але відкачали, вилікували, виходили. Врятували і її, і життя двох чудових дітей ― хлопчика і дівчинки.

h="650" height="433" />

Одного разу, коли дітям було близько двох років, ця мама запитала мене: «чи Є сенс робити щеплення від грипу?». «Вам не вистачило? ― щиро здивувався я. ― Вакцина, звичайно, не панацея, але певну захист дає».

Вона раптом усвідомила, що за два роки, що минули після її чудесного порятунку, той жах абсолютно позабылся. Напевно, такий феномен людської пам'яті. Вона все-таки з'явилась тоді і всі наступні роки також робила щеплення, хоча багато хто її родичі були проти: «Навіщо, адже, можливо, такої епідемії більше нніколи не повториться?». Але епідемії грипу з тією або іншою інтенсивністю повторюються щороку...

Минуло сім років з 2009 року і настав 2016. У родині моїх близьких знайомих повинно було статися радісна подія ― зовсім скоро вони чекали на народження другої дитини. Все протікало добре, вже були куплені ліжечко і коляска. І як на зло, старша дочка притягла грип зі школи. Сама вона перехворіла більш-менш спокійно, але заразила вагітну маму. Мати важко захворіла, спочатку намагалася лікуватися самостійно, а потім потрапила в лікарню. У підсумку ж�

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка