Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Глутамат поможет похудеть

20.05.2016

Вчені вивчили вплив п'ятого смаку на почуття голоду.

Дослідники з Університету Сассекса ( University of Sussex) на чолі з Мартіном Йеомансом (Martin Yeomans) з'ясували, що вживання продуктів, що володіють смаком розумом, може допомогти позбавитися від зайвої ваги.

Японським словом «умами» називають п'ятий смак, розпізнаваний людиною. Цей смак, характерний для деяких сирів, соєвого соусу, грибів шиітаке, надає продуктам глутамат натрію. Відомо, що він є однією з поширених харчових добавок.

Для того щоб з'ясувати, чи здатні продукти зі смаком умами контролювати апетит, автори провели експеримент, в якому взяло участь 26 осіб. Учасникам експерименту пропонувалося оцінити відчуття насичення після вживання овочевих супів з додаванням глутамату натрію і інозин монофосфату, які надають їжі смак умами.

Одній групі учасників був запропонований низькокалорійний суп, а інші пробували схоже блюдо, калорійність якого була істотно вище. Дегустатори повідомили про насичення і зникнення почуття голоду незалежно від того, низькокалорійний або ситний суп вони їли.

Автори вважають, що продукти зі смаком умами можуть допомогти людям, що страждають зайвою вагою.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка