Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Глицелакс для детей – жизнь без запоров

05.11.2016
на правах реклами

Запори – це одне з найпоширеніших захворювань травного тракту у дітей і дорослих. Існує безліч причин, що провокують порушення пересування калу. Це може бути якесь перешкода в просвіті кишечника, ендокринологічні або неврологічні розлади, інфекційні захворювання і т. д. В залежності від причини виникнення запору підбирається лікування для боротьби з ним.

Що таке запор?

Відповідь на це питання, здається, очевидна. Запор – це рідкісна дефекація. Однак сучасна медицина під запором розуміє не тільки уражень частоти стільця, але і несприятливі зміни його характеру. Занадто щільний, сухий стілець і/або хвороблива дефекація також розцінюються як запор, навіть якщо дитина щодня ходить по-великому.

Потрібно звернутися до лікаря, якщо зазначається у дитини:

з народження до 6 тижнів стілець рідше ніж 1 раз в день; на позов��ючительно грудному вигодовуванні віком від 6 тижнів до 6 місяців стілець рідше ніж 1 раз у 5 днів (Грудне молоко дуже добре засвоюється, тому у таких малюків дефекація може відбуватися досить рідко, оскільки кал утворюється повільніше. Але це відноситься тільки до дітей на грудному вигодовуванні до початку введення прикорму!); 1 року до 3 років стілець рідше 5-6 разів у тиждень; старше 3 років стілець рідше ніж 3-4 рази на тиждень; будь-якого віку хвороблива дефекація, а також стілець з домішкою червоної крові; біль у животі, яка проходить після дефекації; плотный, сухий або надмірно об'ємний, «товстий» стілець.

При появі подібних симптомів обов'язково треба звернутися до лікаря – педіатра або дитячого гастроентеролога. Тільки фахівець, оглянувши дитину і при необхідності призначивши додаткові аналізи та обстеження, зможе знайти причину порушення стільця і порадити лікування.

Як допомогти дитині

Основне лікування підбере лікар. А до візиту до нього можна зробити наступне.

1. Проконтролювати питний режим дитини.

Одна з частих причин закрепів – недолік рідкости. Чтобы обеспечить необходимое количество воды, нужно исключить чаи, сладкие напитки, газировку и как можно чаще предлагать в качестве питья обычную воду. Если малыш наотрез отказывается ее пить, ему можно давать по 1–2 ложечки воды каждые 30–60 минут. Две ложечки выпить несложно, а за сутки необходимое количество жидкости такими темпами наберется.

2. Проанализировать питание ребенка, увеличить количество продуктов, богатых пищевыми волокнами.

Дефицит пищевых волокон в питании вызывает запоры и у детей, и у взрослых. Специалисты ре

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка