Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Гимнастика для уставших глаз

04.02.2016

Після напруженого робочого дня втомлюються і червоніють очі? Або з'являється відчуття поколювання, ніби в них потрапив пісок? Є кілька способів, щоб зняти напругу і позбавитися від інших неприємностей. Вони ж допоможуть підготувати очі до робочих буднів.

Володимир Кашніков (Новосибірськ) – головний лікар офтальмологічної клініки «Ексімер», доктор медичних наук, заслужений лікар РФ

</blockquote>

Вправи для очей можна виконувати в будь-який час і в будь-якому місці, вибравши зручне для себе положення – сидячи або стоячи. При цьому можна користуватися підручними предметами. У справу може піти звичайне вікно – переводите погляд з невеликою мітки на ньому на ялинки або будівлі, розташовані далеко. Допоможе розслабитися і швидке кліпання протягом двох хвилин або ж зажмурівання очей (закривати-відкривати через 3-5 секунд 6-8 разів). Спробуйте покрутити очима в одну, а потім в іншу сторону.

Перед тим як сісти за комп'ютер, зроби��е корисна вправа, яка допоможе полегшити зорову роботу на близькій відстані: дивіться на палець витягнутої руки, наближаючи його до себе, поки він не почне двоїтися. Можна застосувати й інший спосіб: протягом трьох секунд дивіться перед собою, потім переведіть погляд на палець, який знаходиться на відстані 30 см від обличчя. Повторити потрібно 10-12 разів.

Тепер, не рухаючи головою, спочатку дивіться на підлогу, потім – на стелю, вправо і вліво. Після декількох підходів змініть тактику – попрацюйте над зміцненням м'язів «дзеркала души»: дивіться на палець витягнутої руки, поперемінно закриваючи долонею на 3-5 секунд то праве, то ліве око. Шести повторень буде достатньо для того, щоб зняти втому після робочого дня. Спробуйте простежити за рухомим предметом – це допоможе удосконалювати координацію очей.

Олена Ступіна

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка