Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Для здоровья сердца достаточно двух минут тренировки

05.10.2015

Фахівці з Університету Абертей Данді (Abertay University, велика Британія) з'ясували, чи можуть короткочасні інтенсивні тренування допомогти уникнути виникнення діабету 2 типу.

Людям, хворим на діабет, а також пацієнтам, що перебувають у групі ризику, лікарі рекомендують займатися спортом 5 разів на тиждень, витрачаючи на тренування не менше півгодини. Дослідження, однак, показують, що лише 40% чоловіків і 28% жінок дотримуються такого режиму занять.

У дослідженні, проведеному британськими фахівцями на чолі з Джоном Бабрейем (John Babraj), брали участь люди середнього віку, які страждають зайвою вагою. Всі вони перебували у групі ризику розвитку діабету 2 типу. Кожен з учасників експерименту протягом восьми тижнів два рази на тиждень виконував цикл вправ на велотренажері. Цикл складався з 10 «заїздів», що тривають по 10 секунд.

Подібні тренування приводили до істотного поліпшення стану серцево-судинної системемы і підвищення чутливості тканин до інсуліну. Високоінтенсивні заняття дійсно знижували ризик розвитку діабету 2 типу.

Автори відзначають, що сучасним людям часом неможливо виділити час для занять, а короткі тренування доступні більшості і надзвичайно ефективні.

Переклад Ксенії Скрипник

thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка