Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Диета «полтарелки»

18.04.2014

Одна з психологічних прийомів для схуднення полягає в тому, щоб їсти з посуду меншого розміру. Передбачається, що таким чином ми обманюємо мозок, непомітно для себе зменшуючи розмір порцій. Але нещодавній експеримент вчених з Університету Коннектикуту (University of Connecticut, США) спростовує ефективність даного методу.

«Вважалося, що одна з причин ожиріння криється в тому, що люди недооцінюють кількість поглинаємоой їжі, — пояснює професор психіатрії Ланс Бауер (Lance Bauer). — Тому фахівцями в свій час був запропонований метод «маленьких тарілок».

Професор Бауер разом з колегами з університету провів опитування серед 162 дівчат у віці від 14 до 18 років на предмет сприйняття порцій щодо розміру посуду і отримав абсолютно несподіваний результат.

Очікувалося, що порції в тарілках меншого розміру будуть сприйняті учасницями як порівняно великі і навпаки.

Але дівчатка-підлітки, які страждають надмірною вагою іл�� ожирінням, виявилися куди менш чутливі до подібних візуальних підказок, ніж їх однолітки, які мають нормальну вагу.

«Це наводить на думку, що зміна розміру посуду не настільки ефективно для вирішення проблеми зайвих кілограмів, ніж вважалося раніше», — говорить Бауер. Професор також припустив, що традиційні «щоденники дієти» або підрахунок калорій, покликані наочно уявити обсяги споживаної їжі, можуть не працювати з тієї ж причини.

На думку дослідника, отримані результати говірят про необхідність перегляду рекомендацій для підлітків з надлишком ваги. Нові рекомендації повинні бути чіткими, простими і цікавими. Також він радить фахівцям при складанні дієти для дитини брати до уваги його індивідуальні психологічні особливості.

Ірина Кайнова

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка