Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Что нужно знать о кашле?

21.02.2017
на правах рекламы
Кашель – это защитный рефлекс организма, который позволяет освободить дыхательные пути от слизи, пыли и инородных тел. Каждый день в клетках, выстилающих дыхательные пути, образуется небольшое количество слизи. Эта слизь увлажняет дыхательные пути и поглощает мелкие частицы, вдыхаемые с воздухом, чтобы они не попали в легкие. Кашель нужен организму, адже він видаляє скупчення слизу і допомагає очистити дихальні шляхи.
Разом з тим кашель — основний симптом, що супроводжує інфекції дихальної системи, грип, ГРВІ, або «застуду», як ми звикли називати. Як же відрізнити, який кашель є «корисним» і продуктивним, а який – ні?
Кашель може бути «сухим» (у цьому випадку харкотиння не утворюється) і «вологим» (у цьому випадку харкотиння утворюється).
fy;">
Сухий (непродуктивний) кашель, як правило, виникає на самому початку гострих респіраторних інфекцій, його причина запалення в носоглотці та гортані. При цьому відділення мокротиння не відбувається, або вона може бути настільки густою і в'язкою, що її важко откашлять. Непродуктивний кашель може бути дуже болісний, особливо по ночах, заподіювати фізичну біль, заважати спати. Напади кашлю дратують горло, тим самим викликаючи нові напади і перетворюючи кашель у замкнене коло. Сухий кашель зазвичай лікують противокашлевыми засобами, що пригнічують кашльовий рефлекс. Однак застосовувати такі ліки слід тільки при гострій необхідності, щоб уникнути ускладнень із-за застою слизу. Протягом багатьох респіраторних захворювань передбачає перехід від «сухого кашлю до «мокрому».
«Мокрий» (або «вологий», або продуктивний) кашель характеризується відділенням мокротиння. Як правило, він безболісний, але гучний, частий, з хрипами. Такий кашель називають «продуктивним», він допомагає очистити легені, бронхи і трахею від скопилася слизу. Головне завдання при лікуванні кашлю у випадку ГРВІ – домогтися «мокрого» кашлю, що дозволяє швидше одужати.
Важливо! Продуктивний кашель не можна лікувати протикашльовими засобами, що це тільки посилить хвороба! Пам'ятайте, що у дітей кашльовий рефлекс розвинений не так добре як у дорослих! Мокротиння у дітей більш в'язка, ніж у дорослих. Слабким дитячим бронхів значно складніше впоратися з такою слизом, тому �
Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка