Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Что мы знаем о пектине?

03.06.2016

Ви думаєте, що пектин – це продукт виключно для використання в кулінарії? Ні! Пектин широко застосовується в медицині. А все тому, що у пектину багато корисних властивостей.

1. Але що ж таке пектин? Пектин – це натуральне речовина. Його отримують з яблук, буряків, топінамбура, цитрусових. У м'якоті яблука пектину дуже мало, основна частина пектину знаходиться в шкірці.

order="0" align="right" alt="1.jpg" width="230" height="153" vspace="40" />

2. Молекула пектину схожа на спіраль з стирчать «вусиками». У воді «спіралі» пектину сплітаються між собою і утворюють структуру, що нагадує пористу морську губку. А для нас губка з пектину виглядає як гелеподібна рідина (кисіль). Потрапляючи в шлунок і кишечник, цей гель обволікає стінки ШЛУНКОВО-кишкового тракту і захищає їх від подразнення.

3. Пектинова «губка» поглинає в ШКТ як продукти обміну речовин (холестерин, білірубін, скатол, сечовину, жовчні кислоти, серотонін, гістамін), так і чужорідні для організму речовини – токсини, алергени, пестициди, продукти розпаду антибіотиків. Пектин стійкий до дії шлункового соку та інших травний ферментів. А це значить, що він у незмінному вигляді виводиться з організму, «забираючи з собою всі речовини, які потрапили в пори пектинової «губки». Тому пектин – вельми ефективний сорбент.

4. Пектин практично універсальний природний «борець за чистоту». Він діє двома способами: сміття��ирует шкідливі речовини і утворює хімічні зв'язки з металами. Справа в тому, що іони багатьох важких металів не виводяться сорбентами. А ось пектин утворює з важкими металами нерозчинні комплексні солі і захоплює за собою геть з організму. Пектин в 6-10 разів ефективніше виводить важкі метали (мідь, кадмій, свинець), ніж більшість сорбентів. [1]

5. На властивості пектину видаляти з організму шкідливі речовини лікарі звернули увагу вже давно. У 1979 році збагачені пектином продукти були приписані Моз СРСР обов'язково дляго включення в раціон працівників шкідливих виробництв.[2]

Сьогодні випускаються спеціальні сорбенти – Комплекс з пектином «Рідке вугілля» та Комплекс з пектином «Рідке вугілля для дітей». Комплексами вони названі тому, що в складі крім пектину міститься пребіотик інулін для нормалізації мікрофлори кишечника.

Комплекси серії «Рідке вугілля» проводяться у формі порошку для приготування напою. Завдяки рідкій формі прийому пектин починає діяти швидше, ніж таблетки або капсули. А крім того, «Рідке вугілля» має ненав'язливий яблучний смак пектину і тому його легко приймати курсом, що особливо важливо для дітей.

Детальніше на сайті: http://g-ygol.ru

[1] Хотимченко Ю. С., Одинцова М. В., Ковальов Ст. Ст. Полісорбовіт. – Томськ: Изд-во НТЛ, 2001. http://www.imb.dvo.ru/files/2Polysorbovit.pdf

[2] Гігієнічні аспекти використання пектину і пектинових речовин в лікувально - профілактичному харчуванні: посібник для лікарів / Істомін А. В., Пилат Т. Л. — М. 2009. — 44 с

<div>

на правах реклами
Товар по темі:Рідкий вугілля
Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка