Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Чрезмерное употребление жидкости может быть смертельно опасным

09.02.2015

Новинні стрічки повідомили про загибель молодого футболіста з Джорджії. Відомо, що 17-річний спортсмен протягом тренування випив близько 7,5 літра води і стільки ж літрів спортивного напою. Юнак відчув себе погано і помер незабаром після тренування.

Причиною смерті молодої людини стала гіпергідратація, відома також як водна інтоксикація і гіпонатріємія, асоційова��анная з фізичним навантаженням. Подібний стан розвивається після вживання надмірної кількості рідини. Гіпергідратація приводить до зниження рівня натрію у крові, розвитку швидкого набряку мозку, судом, коми та летального результату.

Найчастіше такий стан розвивається в результаті вживання великої кількості води під час або після тривалих і інтенсивних тренувань.

Фахівці з Медичного центру при Університеті Лойоли ( Loyola University Medical Center) на чолі з доктором Джеймсом Уинглером (James Winger) відзначають, що гіпергидратация представляє куди більшу небезпеку, ніж недостатнє вживання рідини. Автори рекомендують спортсменам дотримуватися питний режим і пити тільки в тих випадках, коли їм дійсно потрібно вгамувати спрагу.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка