Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Чем опасен загар?

21.10.2015

Експерименти на мишах показали: впливаючи на опіоїдні рецептори, ендорфіни, які виробляються в організмі під дією сонячного світла, покращують настрій і знижують больові відчуття. Точно такий же механізм активується при розвитку героїнової залежності.

Група вчених з Центральної лікарні Массачусетсу (Massachusetts General Hospital) і Гарвардської медичної школи (Harvard Medical School) на чолі з Девідом Фішером (David Fisher) �� протягом 6 тижнів щодня піддавала тварин дії ультрафіолету. Вже через тиждень після початку експерименту у мишей підвищився рівень ендорфінів у крові.

Введення тваринам препаратів, що блокують опіоїдні рецептори, призвело до розвитку у мишей симптомів, характерних для абстинентного синдрому, — тремор, тремтіння і зубного скреготу. Дослідники уклали, що хронічна дія ультрафіолету викликає фізичне звикання, схожу з наркотичною залежністю.

="floatimgleft" border="0" height="40" width="40" alt="Танорексія" /> Читайте також: Танорексія

Автори вважають, що нові дані допоможуть людям позбутися поширеного стереотипу про користь сонячного випромінювання. Любителі засмаги повинні подбати про власне здоров'я, уникаючи тривалого прийому сонячних ванн.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка