Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Чем опасен румянец?

30.01.2017

Якщо щоки постійно спалахують рум'янцем», обличчя червоніє, а на шкірі почали з'являтися судинні зірочки, це може бути ознакою куперозу – судинного захворювання шкіри, що виникає через порушення кровообігу в ній і слабкого тонусу судин. Якщо вчасно не вжити заходів – ситуація погіршиться.

Хто в групі ризику?

Найчастіше купероз діагностують у володарів тонкою світлою чутливої шкіри, причому в жінок частіше. І не тільки з-за того, що жіноча шкіра більш тонка і ніжна: на купероз дуже погано впливають кислотні та абразивні пілінги, «чистки» особи (особливо мануальні), парові ванночки, скраби і багато інші косметичні процедури і засоби, які так люблять жінки. Схильність до куперозу зазвичай передається у спадок, він часто межує з варикозом, гіпертонією і іншими судинними захворюваннями.

Коли бити тривогу?

Вжити заходів краще якомога раніше – на самій початковій стадії, коли з��суди розширені, але ще здатні скорочуватися до нормальних розмірів, і єдиною ознакою починається куперозу може бути сильне почервоніння особи без причин. Купероз при відсутності профілактики дуже швидко прогресує: з'являються порвані судини (телеангіектазії). Якщо і в цей момент не вжити заходів – незабаром з'явиться виражений судинний малюнок-сіточка, що він буде ставати все помітніше, додадуться запалення, а потім і гіперкератоз – патологічний потовщення верхнього шару епідермісу.

Що можна, а що не можна при купероз?

Прогресування судинної патології в першу чергу сприяють фактори, під впливом яких відбувається застій крові, погіршується еластичність судин, виникають судинні спазми.

«У першу чергу це гостра, пряна і гаряча їжа, алкоголь, шоколад, міцний кави, куріння, спека, різкі перепади температур (особливо захоплення лазнями, саунами), надлишкова інсоляція», – пояснює Лусіне Карапетян, провідний дерматокосметолог і зав. косметологічним відділенням клініки Естетичної Європейського медичногокого центру (Москва).

При купероз потрібно бути акуратними з сонцем. Якщо засмагати влітку в тіні, до 10-11 ранку або після 16-17 вечора і круглий рік користуватися сонцезахисними засобами з SPF30 і вище.

Профілактика і лікування куперозу

«Вилікувати» купероз практично неможливо, але можна зупинити його розвиток і прибрати видимі прояви – судинні зірочки і сіточки. А для цього треба в першу чергу змінити спосіб життя, раціон і догляд за шкірою. Корисно приймати комплекси з вітамінами К, С і Р, дерматолог також може порекомендувати венотонизирующие і сосудоукрепляющим препарати, наприклад на основі рутина. Серед процедур, що дозволяють поліпшити стан шкіри при купероз, на перший план виходять імпульсна фототерапія (фотокоагуляція), під час якої відбувається видалення уражених судин, і озонотерапія. В ході останньої в залежності від концентрації озону можна зміцнити стінки судин, або склерозировать.

Для видалення телеангіоектазій більшість лікарів рекомендує лазер, в першу чергу неодимовий або углеводородний, – з їх допомогою можна не тільки видалити уражені судини, але і попередити розвиток куперозу. Лазерна коагуляція менш болюча і травматична, ніж електрична, має менше ускладнень (рубців, порушень пігментації та ін). Крім того, лазером можна обробляти великі ділянки, в той час як електрокоагуляцію якщо і рекомендують по-старому – то тільки для видалення окремих невеликих телеангіоектазій.

Ірина Петрова

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка