Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Быстрое похудение: польза или вред?

16.02.2015

Схуднути швидко і бажано без зусиль зі свого боку і ще краще безкоштовно — заповітна мрія всіх жінок з надмірною вагою. Ось прямо завтра або, на худий кінець, через тиждень-другий побачити в дзеркалі струнку красуню! І неважливо, скільки у вас зайвих кілограмів — п'ять чи двадцять п'ять, все одно, хочеться швидше і ще швидше! Але екстремальне схуднення не завжди призводить до тих результатів, яких ми очікуємо...

Питання, яке задають дієтолога 8 з 10 пацієнтів на прийомі: «Як швидко і наскільки я схудну»? Але вся справа в тому, що чіткої відповіді в цифрах на це запитання не зможе дати ні один поважаючий себе фахівець.

Швидкість зниження маси тіла строго індивідуальна і залежить від багатьох факторів. Серед них: особливості обміну речовин, наявність або відсутність гормональних порушень, супутні захворювання, фізична активність, строгість дотримання дієтичних рекомендацій і т. д. Як швидко будуть йти зайві кіло��рамми залежить і від початкової ваги. Як не дивно, люди з великим надлишком ваги втрачають його швидше. Так, наприклад, жінка з вихідною масою тіла до 120 кг за місяць може втратити 5-7 або навіть 10 кг, в той час, як її ровесниця з надлишком 5 кг за місяць втратить тільки близько півтора кілограмів. Втім, з точки зору медицини, це цілком зрозуміло. Підшкірна жирова клітковина затримує велику кількість води, і саме вода в першу чергу і йде на початковому етапі схуднення. Таким чином, чим більше жиру, тим більше води йде, відповідненно, тем более впечатляющую цифру мы видим на весах.

Это, кстати, делает бессмысленными все соревнования в области похудения между «подругами», которые ни разу друг друга не видели, так популярные сегодня в интернете. Чаще всего исходные параметры — по возрасту, весу, состоянию здоровья, физической активности соревнующихся абсолютно несопоставимы. Таким образом, более быстрое снижение веса на самом деле не говорит о преимуществе одной диеты над другой или одного средства для снижения массы тела над другим.

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка