Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Быстро худеть оказалось неопасно

29.01.2016

Австралійські вчені порівняли ефективність швидкого та поступового схуднення.

У дослідженні взяло участь 200 чоловік, які страждають ожирінням. Одній групі учасників запропонували курс зниження ваги, розрахований на 12 тижнів. Іншій групі було рекомендовано поступове схуднення протягом 36 тижнів.

Добровольці з першої групи харчувалися замінниками їжі, щодня вживаючи 400-800 калорій. Ті ж, довходив у другу групу, лише зменшили калорійність свого раціону на 500 калорій. Після того як учасники дослідження скинули 12,5% своєї ваги, вони були переведені на трирічний підтримуючий режим харчування.

Виявилося, що серед тих, хто дотримувався жорсткої дієти, бажаного ваги досягли 80% тих, що худнуть. Цей же показник у другій групі становив лише 50%.

Незважаючи на те, що після закінчення експерименту учасники з обох груп набрали близько 70% скинутих кілограмів, добровольці, які входили у першу групу, рідше поверталися до ��режнему вазі.

Автори на чолі з Катріною Пурселл (Katrina Purcell) вважають, що жорсткі дієти, що призводять до швидкому позбавленню від зайвих кілограмів, допомагають підтримувати мотивацію тих, хто прагне схуднути, і знижують ризик повторного набору ваги.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка