Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Бесплодие как инвалидность, или Фальшивая сенсация

24.08.2014

У 2009 році під керівництвом ВООЗ була оновлена термінологія, яку використовують в репродуктології. Спеціальний словник термінів опубліковано в науковому журналі Fertility and Sterility, ним ми користуємося дотепер.

Для того щоб поставити діагноз «безпліддя», лікарям не потрібно ніяких особливих аналізів. Якщо подружня пара живе регулярним статевим життям (не рідше, ніж 1 раз у тиждень), не використуя ніяких засобів і методів контрацепції, але вагітність не настала за 12 місяців, можна впевнено говорити про безпліддя. Подальше обстеження спрямоване на пошук причини і вибір оптимального методу подолання проблеми.

Мені навіть доводилося стикатися з «скривдженими» пацієнтками:

— Цей лікар поганий. Він відразу сказав, що у мене безпліддя, навіть аналізи ніякі не подивився.

З почуття цехової солідарності та інстинкту самозбереження я завжди докладно пояснювала, що лікар прав. Попередній діагноз «безпліддя в шлюбі зтавится именно так — на основании жалоб пациентки.

Однако 20 октября 2016 года известная британская газета The Telegraph опубликовала sensation Internet woman сенсационную новость: ВОЗ (Всемирная организация здравоохранения) собирается изменить определение бесплодия.

Казалось бы, что нового можно добавить к этому определению спустя всего 7 лет? Оказалось, идеи есть.

Британские журналисты утверждают, что ВОЗ задумалась, насколько справедлив такой подход. Возможно, имеет смысл ставить диагноз «бесплодие» и тем людям, которые не могут иметь достаточно регулярні сексуальні відносини, і тим, хто не може знайти статевого партнера, але дуже хоче діточок.

 

Автор цієї ініціативи — Девід Адамсон, в минулому президент Американського товариства репродуктивної медицини, — закликає до репродуктивного рівноправності: гетеросексуальні, гомосексуальні пари і просто самотні люди повинні мати рівні права і рівний доступ к вспомогательным репродуктивным технологиям (ЭКО, программы донорских половых клеток и суррогатного материнства).

Читайте также: Что мешает забеременеть?

Сама по себе довольно спорная, эта инициатива в российской части интернета осложнилась еще и некоторыми трудностями перевода. Новое определение ВОЗ содержит термин «disabilities», который кто-то перевел как «инвалидность». Интернет тут же зап

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка