Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Аутизм: выход есть

24.04.2015

Щорічно 2 квітня на медичному календарі присвячується аутизму. Люди необізнані часто відносять аутистів до розумово відсталим і намагаються уникати спілкування з ними. «Інвалід на всю голову», «ярмо на шиї у батьків», «сільський дурник» — мабуть, найбільш м'які характеристики, які дають у суспільстві тим, у кого діагностовано аутизм. Адже мова йде про проблеми, що зачіпає багато сімей, якщо не безпосередньо, то опосередковано.>

Що не так з аутизмом? Чи можуть вони вчитися в одному класі зі здоровими дітьми? Хто винен, що дитина народжується аутистом, і як йому допомогти? Спробую відповісти на ці питання за допомогою фактів:

1. За різними даними, до 1 % населення земної кулі страждає розладами аутистичного спектру (аутизмом і близькими до нього станами). Це не залежить від раси і національності, не визначається економічними і соціальними умовами життя та рівнем медицини в конкретній країні. Відомо лише, що у хлопчиків аутизм зустрічається в 4 рази частіше, ніж у дівчаток.

2. Симптоми аутизму можна помітити у дитини з перших місяців життя,остаточно визначитися з діагнозом — до 2-3 років.

3. В основі аутизму лежать проблеми з комунікацією і соціалізацією: такий малюк схожий на інопланетянина, який ніяк не може знайти спільну мову з навколишнім світом і живе за своїми правилами. При цьому, всупереч стереотипу, аутисти зовсім не прагнуть до самотності, просто вони насилу знаходять нових друзів і дуже консервативні щодо навколишньої обстановки.

4. Для аутистів також характерн�

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка