Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Аптеки мира: Израиль

03.12.2016

Напевно багато хто чув не тільки про море, прекрасних пляжах, безліч визначних пам'яток, але й про медицину Ізраїлю. Дійсно, в таких областях, як лікування онкологічних та гінекологічних захворювань, безпліддя, хвороб опорно-рухового апарату і серцево-судинної системи, ДЦП, аутизмом ця країна займає одне з перших місць у світі. Чому? Справа в тому, що Ізраїль не тільки використовує досягнення світовой медицины, но и активно разрабатывает собственные методики и лекарства.

Медицинские услуги жителям Израиля предоставляются через больничные кассы – организации, которые осуществляют медицинское страхование граждан. Каждый житель страны обязан состоять в одной из касс и делать ежемесячные отчисления самостоятельно либо за него это автоматически делает его работодатель. За счет этих средств формируется фонд, из которого затем оплачиваются медицинские услуги. Посему в случае необходимости член любой больничной кассы получает медицинское обслуговування в повному обсязі безкоштовно або за символічну суму. Кожна лікарняна каса володіє мережею медичних установ, включаючи діагностичні центри, пункти швидкої допомоги, їм належать поліклініки та аптеки.

Основні принципи роботи ізраїльських аптек

Перш ніж відправитися в аптеку саме за ліками (а в аптеці можна купити не тільки продукцію фармакологічної промисловості), ізраїльтянин спочатку відправиться до свого лікаря або терапевта (тут його називають «сімейним лікарем»).

Справа в том, що, по-перше, купити антибіотики, знеболюючі та інші «серйозні» препарати, які приймають тільки під наглядом лікаря, без рецепта неможливо, а, по-друге, при наявності рецепта більшість препаратів та медичну техніку (наприклад, глюкометри для діабетиків або інгалятори для астматиків) можна отримати зі значною знижкою. Той же прилад для вимірювання цукру в крові в роздрібному продажі коштує від 240 до 300 шекелів, а при наявності рецепта – всього 40-70 шекелів.

До речі, окрім рецепту, знадобиться ще і картка лікарняної каси (карота з магнітною смугою, що нагадує кредитку).

Всі відомості про проведене лікування, рекомендаціях лікаря, щеплення, процедури, аналізи, виписаних та придбаних ліках містяться в «особовій справі» пацієнта, яка зберігається в загальній базі даних тієї чи іншої лікарняної каси.

Отже, якщо є рецепт, то ніяких проблем – провізор не тільки продасть вам потрібний засіб чи прилад, але і пояснить, як його застосовувати. На упаковці ліків в обов'язковому порядкудке він напише графік прийому і дозу, орієнтуючись на інформацію з «особистої справи» пацієнта. Крім цього, на упаковці будуть вказані ім'я та прізвище пацієнта, повна назва препарату, ім'я лікаря і номер рецепта, а також дата продажу та ім'я фармацевта, який продав дане ліки.

Але ніколи, ні при яких умовах ізраїльський аптекар не поставить діагноз і не буде підбирати препарати для лікування тієї чи іншої хвороби, будь-то навіть банальне ГРЗ або розтягнення м'язів. Покупцеві ввічливо, але наполегливо порекомендують звернутися до лікаря. Ви лише можете очікувати від фармацевта докладного опису речовин, що входять до складу таблеток, мазей або мікстур. Так само фармацевт може запропонувати вам замінити той чи інший препарат, що випускається фірмою «А», повністю аналогічний за складом і властивостями, але випускається фірмою «Б». Ви можете купити в аптеці ліки, які ви знаєте і постійно приймаєте, наприклад, порошок від застуди, якщо воно не входить список «відпускаються тільки за рецептом».

«Малюки» і «гіг�
Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha

Заказ обратного звонка