Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Аппендицит можно вылечить без операции?

23.07.2016

Американські дослідники вважають, що призначення антибіотиків при гострому апендициті у дітей не менш ефективно, ніж хірургічна операція.

В експерименті, проведеному групою вчених на чолі з доктором Пітером Миннечи (Peter Minecci), взяло участь 77 дітей, кожен з яких був госпіталізований з гострим неускладненим апендицитом. Автори намагалися з'ясувати, чи можна відмовитися від операції з удадо апендикса і замінити її курсом антибіотиків.

Пацієнтам та їх сім'ям було запропоновано вибрати між двома варіантами лікування: хірургічним втручанням або 24-годинним внутрішньовенним введенням антибіотиків і подальшим прийомом цих препаратів ще протягом 10 днів. 30 хворих вважали за краще прийом антибіотиків, а 47 вибрали операцію.

93% пацієнтів, що приймали антибіотики, відчули себе краще вже на наступний день, а через 3 дні більшість з них повністю одужали. У тих же, хто вибрав операцію з видалення апендикса, на відновухвала пішло набагато більше часу – в середньому 17 днів. Варто відзначити, що трьом дітям з числа тих, хто приймав антибіотики, все ж довелося вирізати апендицит протягом місяця, однак ніяких ускладнень у них не розвивалося.

Дослідники підкреслюють, що, пропонуючи новий підхід до лікування гострого апендициту, вони не закликають зовсім відмовлятися від проведення апендектомії. На думку авторів, обидві методики можуть успішно застосовуватися в клініці. У найближчому майбутньому вчені планують провести більш масштабні дослідження антибіоти�

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка