Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Антидепрессанты при беременности

15.01.2017

Американські вчені з'ясували, що вживання антидепресантів під час вагітності не завжди призводить до негативних наслідків.

Відомо, що прийом антидепресантів вагітними жінками нерідко призводить до серйозних наслідків. Збільшується ризик народження дітей з пороком серця, а також зростає ймовірність виникнення у потомства синдрому дефіциту уваги і гіперактивності.

Вчені�� з Каліфорнійського університету провели ряд досліджень на мишах, термін вагітності яких відповідав третього триместру вагітності людини.

Тварини були розділені на дві групи, одна з яких приймала «Прозак», а інша — «Лексапро». Ці популярні препарати, що відносяться до групи селективних інгібіторів зворотного захоплення серотоніну, володіють подібним механізмом дії.

Читайте також: Правда про антидепресантах

Виявилося, що дитинчата тварин, що приймали «Лексапро», після народження були менш тривожними, ніж потомство мишей, які отримували «Прозак». Автори на чолі з Енн Андрюс Anne Andrews з'ясували, що прийом «Лексапро» викликав зміни в процесі передачі серотоніну в мишенят. Це змогло захистити потомство від розвитку тривожних розладів, вважають вчені.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка