Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Антибиотики провоцируют астму у детей

20.03.2017

Учені з Манчестерського університету на чолі з Аднаном Кустовичем (Adnan Custovic) вивчили взаємозв'язок між розвитком астми і прийомом антибіотиків у ранньому дитинстві.

Традиційно антибіотики призначаються при лікуванні респіраторних інфекцій, бронхітів, захворювань вуха у немовлят. Автори дослідження спостерігали майже за 1000 дітей від народження до 11 років, збираючи та аналізуючи інформацію про виникають заболеваниях, необхідність прийому антибіотиків і ознаки, що вказують на розвиток астми.

Кожні три роки діти проходили тести на чутливість до алергенів. В одинадцятирічному віці у них були взяті зразки крові для порівняння інтенсивності розвитку імунної відповіді у тих, хто приймав антибіотики в перший рік життя, і тих, кому ці препарати не призначалися. Також автори вивчили взаємозв'язок між присутністю генетичної варіації 17q21 на 17 хромосомі і прийомом антибіотиків.

плезные факти і цікаві відомості" class="floatimgleft" border="0" height="40" width="40" />Читайте також: Антибіотики: плезные факти і цікаві відомості

Виявилося, що у дітей, яким довелося приймати антибіотики в перший рік життя, ризик розвитку астми був підвищений у 2 рази. Вченим також вдалося виявити приховані чинники, що збільшують ймовірність розвитку астми, – присутність генетичних варіацій в локусі 17q21 і підвищена сприйнятливість організму до вірусних інфекцій.

Автори відзначають, що необхідно провести додаткові дослідження�

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка