Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Агава может заменить сахар

11.04.2014

Мексиканські дослідники з'ясували, що містяться в стеблах агави цукру, що носять назву «агавины», здатні знижувати рівень глюкози в крові та збільшувати вироблення інсуліну. Поки експерименти, що доводять ефективність нового цукрозамінника, отриманого з стебел агави, були проведені лише на мишах, але автори вважають, що він допоможе пацієнтам, що страждають ожирінням і діабетом 2-го типу.

Вчені кор��або самців мишей такими популярними замінниками цукру при діабеті та ожирінні, як глюкоза і аспартам, а також новим підсолоджувачем у вигляді сиропу агави і агавинов. Вживання агавинов вело до суттєвого зменшення ваги тварин і кількістю з'їдається ними корму, рівень цукру в крові мишей знижувався. Раніше дослідникам вдалося показати, що агавины знижують рівень глюкози в крові і сприяють виробленню глюкагонподобного пептиду-1, стимулює вироблення інсуліну.

Важливою особливістю цього замінника цукру є те, що він, як і клітковина не засвоюється організмом, що дає можливість ввести агавины в раціон пацієнтів з діабетом 2-го типу або страждають ожирінням. Новий цукрозамінник не такий солодкий, як глюкоза, але ця проблема може бути вирішена з допомогою часткового гідролізу агавинов.

Поки авторам не вдалося виявити побічних ефектів, пов'язаних з прийомом агавинов, однак вони вважають, що можлива індивідуальна непереносимість підсолоджувача. Вони також підкреслюють, що не слід плутати агавины з добре відомим сиропом агави, полізвальні властивості якого сумнівні.

Товари по темі: замінник цукру

Переклад Ксенії Скрипник

Фото: thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка